Pallati Mbretëror nis hetimin ndaj Meghanit, për çfarë akuzohet dukesha?

Pallati Buckingham thotë se do të hetojë pretendimet që Dukesha e Sussex bullonte stafin mbretëror, duke shtuar se ishte “shumë i shqetësuar” nga akuzat.

Kjo, pas një raporti në gazetën Times se Meghan u përball me një ankesë për bullizim kur ajo ishte një anëtare e familjes mbretërore. Sipas medias, ankesa u bë në tetor të vitit 2018, ndërsa duka dhe dukesha po jetonin në Pallatin Kensington.

Pallati mbretëror tha në një deklaratë se “nuk e toleron dhe nuk do të tolerojë bullizimin ose intimidimin”, duke shtuar se do të flasë me anëtarët e stafit të përfshirë.

Një email i publikuar nga një anëtar i stafit, i cili u botua nga Times, pretendon se Meghan dëboi dy asistente personale nga shtëpia. Raporti pretendon se ajo minoi besimin e një anëtari të tretë të stafit.

Në një deklaratë, Pallati Buckingham, i cili është përgjegjës për punësimin e stafit mbretëror, tha:

“Ne jemi qartësisht të shqetësuar për akuzat në Times, pas pretendimeve të bëra nga ish-stafi i Dukës dhe Dukeshës së Sussex. Prandaj, ekipi ynë do të shqyrtojë rrethanat e përshkruara në artikull. Anëtarët e stafit të përfshirë në atë kohë, përfshirë ata që kanë lënë familjen, do të ftohen të marrin pjesë. Familja Mbretërore ka një politikë të Dinjitetit në Punë për disa vite dhe nuk toleron dhe nuk do të tolerojë bullizimin ose intimidimin në vendin e punës.”

Në një deklaratë, zëdhënësi i Meghan tha se dukesha është e trishtuar nga ky sulm i fundit ndaj saj, pasi ajo ka qenë shënjestër e bullizimit vetë dhe është e përkushtuar për të mbështetur ata që kanë përjetuar dhimbje dhe trauma.

Hetimi i nisur tregon qartë se Pallati Buckingham po e trajton çështjen me shumë seriozitet.