Palmer: Presim që zgjedhjet në Shqipëri të zhvillohen më 30 qershor

Në një intervistë për Zërin e Amerikës, Zëvendës ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit për Evropën, Matthew Palmer tha se Shtetet e Bashkuara njohin datën 30 qershor si ditën e zhvillimit të zgjedhjeve në Shqipëri.

Zoti Palmer komentoi në përgjigje të pyetjes së Zërit të Amerikës lidhur me vendimin e presidentit Meta për të caktuar 13 tetorin si datë të re zgjedhjesh.

“Ne presim që zgjedhjet të zhvillohen më 30 qershor. Presim që ato të zhvillohen në mënyrë të qetë e transparente. Pas zgjedhjeve, do te formohet Gjykata Kushtetuese dhe presim që mosmarreveshjet për kohën e zhvillimit të zgjedhjeve të zgjidhen permes institucioneve të vendit”, tha zoti Palmer.

VOA / https://www.zeriamerikes.com/a/palmer-shpresojm%c3%ab-q%c3%ab-zgjedhjet-n%c3%ab-shqip%c3%abri-t%c3%ab-zhvillohen-m%c3%ab-30-qershor/4976268.html