Pas shkarkimeve në Ujësjellësin ‘Prishtina’, nisin hetimet për keqpërdorime

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka nisur hetime për keqpërdorim të parasë publike pas shkarkimit të zyrtarëve të lartë të KRU “Prishtina” nga Qeveria Kurti.

“Prokurori ka autorizuar Njësitin për Krime Ekonomike dhe Korrupsion të Policisë së Kosovës, që të ndërmarr veprime hetimore lidhur me rastin e raportuar nga mediat me titull: “Kryeministri në detyrë Albin Kurti: Jemi detyruar që të ndërhyjmë shpejt për të parandaluar keqpërdorimin që po i bëhej parasë publike””, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Gjatë ditës së djeshme kryeministri në detyrë, Albin Kurti, bashkë me ministren në detyrë të Ministrisë së Ekonomisë, Punësimit, Tregtisë, Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Investimeve Strategjike, Rozeta Hajdari, kanë mbajtur një konferencë për media, në të cilën kanë njoftuar për vendimin për shkarkimin e zyrtarëve të lartë të menaxhmentit të Kompanisë së Ujësjellësit Rajonal Prishtina.

Ndërkaq, ministrja Rozeta Hajdari, ka prezantuar gjetjet kryesore që kanë ardhur nga raporti i Auditorit të Jashtëm si dhe nga raporti i Auditimit të Brendshëm për vitin 2016, 2017, 2018.