Piratët rrëmbejnë 19 anëtarët e një naftëmbajtëse greke pranë brigjeve të Nigerisë

19 anëtarët e një anije naftëmbajtëse greke u rrëmbyen nga piratët shumë.

Anija që transportonte sasi të madhe nafte krudo u sulmua 77 milje larg ishullit Bonny dhe anëtarët e ekuipazhit u rrëmbyen. Ende nuk dihet fati i tyre, ndërkohë që forca të shumta po patrullojnë zonën.

Naftëmbajtësja me flamur të Hong Kongut, që mban rreth 2 milionë fuçi me naftë, drejtohet nga kompania greke detare “Navios Tankers Menagement”, transmeton Shqip.

Shpesh herë anijet e mëdha sulmohen pranë brigjeve të Nigeri apo Somalisë nga persona të armatosur që kërkojnë shpërblim për lirimin e personave të rrëmbyer.