Televizionet lokale kanë raportuar se shpërthimi ka ndodhur në një depo të mjeteve piroteknike, dhe se zjarri ka kapluar një objekt tjetër afër duke nxitur shpërthimin e dytë që ishte edhe më i fuqishëm.

Dëshmitarët okularë e kanë krahasuar këtë shpërthim me ato të bombave bërthamore, shkruan Associated Press. E siç raporton France Press, duke u thirrur në burime brenda organeve të sigurisë, bëhet fjalë për eksplozivin e konfiskuar në port që ka shpërthyer. /Telegrafi/