Presidenti tregon se a do të ketë zgjedhje të reja

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka thënë në emisionin Pressing në T7 se cilat janë hapat që do i ndërrmar ai tani me rolin e tij institucional pas rrëzimit të qeverisë me mocion mosbesimi.

‘’Pas mocionit të mosbesimit me 25 mars, vendi është në gjendje të, re rrethanë të re politike. Edhe natyrisht në kuptimin procedural ksuhtetues të ri sa i përket themelimit të institicioneve të Republikës së Kosovës. Me rënien e qveerisë kemi një qeveri në largim, dhe ky vendim duhet të respektohet në hapat vijues. Në 1 respektimi i vullnetit qytetar si bazë ka votimin e 6 tetorit, kemi edhe rethanën e krijuar të formimit të qeverisë dhe votimit në Kuvend. Si president i vendit do të respetojë në tërësi Kushtetutën e vendit.’’, tha ai.

Ai tregon edhe se cka u fol me kryeminsitrin albin Kurti sot në takim.

‘’Takimi me Kurtin është i karakterit procedural dhe juridik me liderine partisë së parë me mundësi që presidenti të mundëosjë kandidatin të bindë presidentin që të krijojë qeverinë e re. Kam marë opizionin e tij. Ndërsa takimi me liderët e tjerë ka pas.’’

‘’Janë dy mundësi, një që të shkohet në zgjedhje dhe tjetra është mundësia që unë e kam për obligim si president i vendit që të shmangen zgjedhjet në këto rrethana pandemie për krijimin e qeverisë  së re. Mundësinë e parë e ka partia e parë e pastaj të shohim’’/Express/