Profili i Artane Rizvanollit, ministres së re të Ekonomisë

Artane Rizvanolli është propozuar nga Lëvizja Vetëvendosje që ta udhëheqë Ministrinë e Ekonomisë për katër vitet e ardhshme.

Rizvanolli njihet për përvojën e saj në fushën e ekonomisë. Pas përfundimit të studimeve themeltare, e njëjta ka vazhduar studimet Master në Ekonomiks për analizë biznesi në Universitetin Staffordshire në Mbretërinë e Bashkuar.

Në vitin 2012 ka doktoruar në fushën e Ekonomiksit në Universitetin Staffordshire me hulumtimin e foku

Pas angazhimit gjashtëvjeçar si hulumtuese në Institutin Riinvest, ajo e ka vazhduar punën e saj si hulumtuese dhe këshilltare suar në lidhjen në mes kapitalit njerëzor dhe investimeve të huaja direkte në ekonomitë evropiane në tranzicion.për analiza dhe politika ekonomike në kuadër të organizatave të ndryshme kosovare dhe ndërkombëtare në fushat si punësimi, zhvillimi i sektorit privat, efektet e diasporës në ekonomi, financat publike.

E njëjta nuk ka qenë pjesë e listës së kandidatëve për deputetë nga radhët e Lëvizjes Vetevendosje në zgjedhjet e jashtëzakonshme parlamentare të 14 shkurtit. /Gazeta Express/