Prokuroria: Të gjithë personat që fotografojnë votën do të ndalohen

Prokurori i Shtetit thotë se është në përcjellje të të gjithë procesit zgjedhor, derisa ka konfirmuar se të gjithë ata që e fotografojnë votën do të ndalohen.

“Deri më tani kemi pranuar informata të shumta por, pas verifikimit të të gjitha këtyre informatave, kemi ardhur në përfundim se kemi vetëm një rast në Mitrovicën e veriut, për të cilën prokuroria ka lëshuar vendim ndalimi për 48 orë”, thuhet në komunikatë.

Tutje thuhet se, “shfrytëzojmë rastin ta informojmë opinionin publik se, të gjithë personat që fotografojnë votën do të ndalohen me qëllim të verifikimit nëse kemi të bëjmë me veprën penale “Cenimi i fshehtësisë së votimit””.

Andaj, për çdo informacion tjetër që i pranojmë nga mediat dhe institucionet tjera, jemi duke i verifikuar dhe deri më tani nuk ka indice për ndonjë vepër penale eventuale lidhur me zgjedhjet. / Koha.net