Qeveria do të jep pagë shtesë për stafin mjekësor, policinë dhe zjarrfikësit

Qeveria e Kosovës pritet që në dy muajt e ardhshëm t’i ndajë nga 300 euro shtesë në paga për secilin punëtor shëndetësor në Kosovë, atyre të policisë dhe zjarrfikësve.

Ky vendim i Qeverisë është marrë pas situatës me të cilën është duke u përballur Kosova me sëmundjen coronavirus.

“Pa asnjë dyshim, në front të parë të përpjekjeve tona janë stafi mjekësor dhe ai i policisë e zjarrfikësve. Secili nga ne e vlerëson në maksimum angazhimin e tyre të pashembullt, kurse Qeveria e Republikës së Kosovës për këto kategori të nëpunësve publik do të ndajë një shpërblim shtesë në masën fikse prej 300 eurove për secilin nga dy muajt në vijim. Për këtë qëllim do të ndahen 15 milionë euro”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave dhe Transfereve.

Ministria e Financave dhe Transfereve ka propozuar një buxhet prej 170.6 milionë euro për t’u përballur me situatën e pandemisë së coronavirusit.