Reagon ambasadori Kosnett pas vendimit të Kushtetueses, lidhur me ankesën e grupit “Drenica”

Kosnet përmes një shkrimi në Twitter ka thënë se është i lumtur që Gjykata Kushtetuese ka refuzuar ankesën në lëndën e ndjeshme të krimeve të luftës.

Sipas tij, kjo është një shenjë e mirë e institucioneve gjyqësore, për pjekurinë e tyre dhe rezistencën ndaj frikësimit politik.

”I lumtur të shoh vendimin e Kushtetueses që hedh poshtë ankesën që prek një çështje shumë të madhe të krimeve të luftës. Kjo është një shenjë e mirëpritur e pjekurisë së institucioneve gjyqësore, si dhe rezistencë ndaj frikësimit politik”, ka shkruar Kosnett.

Ambassador Philip S. Kosnett

@USAmbKosovo

Glad to see the unanimous Constitutional Court ruling dismissing the appeal affecting a major war crimes case – a welcome sign of maturing judicial institutions & resilience to political intimidation.

View image on Twitter
See Ambassador Philip S. Kosnett’s other Tweets

Zeqir Demaku, Jahir Demaku, Fadil Demaku, Nexhat Demaku, Isni Thaçi, Bashkim Demaj, Selman Demaj, Driton Demaj dhe Agim Demaj, kishin bërë ankesë në Gjykatën Kushtetuese ndaj aktgjykimit të Gjykatës Supreme të Kosovës, i cile, sipas tyre, u ka shkelur të drejtat për barazi para ligjit dhe e drejta për gjykim të drejtë dhe të paanshëm, percjell gazetametro.