Regjistrohet rritja më e madhe e rasteve me COVID-19 në Gjermani, që nga 8 janari

Numri i rasteve të konfirmuara me coronavirus në Gjermani u rrit të enjten me 29,426 në 3,073 milionë, rritja më e madhe që nga 8 janari ndërsa qeveria kërkon të shtyjë kufizimet më të ashpra në mbarë vendin për të provuar të përmbajë një valë të tretë të virusit.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, numri i raportuar i vdekjeve u rrit me 293 në 79,381 ndërsa numri i infeksioneve të reja për 100,000 banorë gjatë shtatë ditëve u rrit në 160,1, treguan të dhënat nga Instituti Robert Koch për sëmundjet infektive.

Gjermania po përballet me një variant më të transmetueshëm të COVID-19 pesë muaj para zgjedhjeve kombëtare në të cilat konservatorët e kancelares Angela Merkel parashikohet të pësojnë humbje të mëdha.

E irrituar nga dështimi i disa rajoneve për të zbatuar kufizime më të ashpra megjithë rastet në rritje, Merkel dëshiron që parlamenti t’i japë qeverisë federale kompetenca të përkohshme për të zbatuar bllokimet e coronavirusit në zonat me infeksione të larta.

Të enjten, Zëvendëskancelari Olaf Scholz mbrojti ndryshimet në Ligjin për Mbrojtjen e Infeksionit që përfshijnë shtetrrethimin sapo incidenca e virusit shtatë-ditor të kalojë 100,000.

“Kjo ka ndihmuar kudo, është bërë në shumë vende të botës – dhe ka ulur shkallën e incidencës”, i tha ai televizionit ARD, duke shtuar se diçka duhej bërë për të kufizuar përhapjen e virusit.

“Ne duam të kemi rregulla strikte”. /Telegrafi/