Rritet përsëri çmimi i derivateve në Kosovë

Çmimi i shitjes së derivateve në Kosovë ka shënuar sot shifrat rekorde. Në disa pompa çmimi i naftës ka prekur shifrën e 1.87 euro cent për liftër.

Bie në sy rritja e madhe edhe e çmimit të benzinës. 1.89 euro cent po shitet sot një litër benzinë, duke kaluar pas shumë kohësh çmimin e dizelit.

Këto rritje vijnë në kohën kur Qeveria dhe naftëtarët po rivalizojnë për një marrëveshjes të dyanshme që do të sjellte uljen e çmimit të derivateve në vend.

Naftëtarët i kanë nisur disa kërkesa dje Qeverisë së Kosovës dhe në rast se nuk realizohen është paralajmëruar mbyllja e pompave në vend si shenjë proteste.