Të gjithë e dini se si gratë aziatike kanë një fytyrë të përsosur, gjë që ne vetëm mund ta dëshirojmë. Synon për një pamje të shkëlqyeshme dhe të ndritshme të lëkurës, prandaj kujdesi për fytyrën përbëhet nga disa hapa.

Rutina koreane e kujdesit të lëkurës po bëhet gjithnjë e më popullore dhe është një nga tendencat kryesore të bukurisë. Brendet koreane të fytyrës kanë përjetuar një bum të vërtetë në vitet e fundit, dhe shumica thonë se rutina aziatike e fytyrës është një rilindje për lëkurën e fytyrës. Në kulturën aziatike, që në moshë të hershme, vëmendje e veçantë i kushtohet kujdesit për fytyrën, dhe trajtimet e bukurisë për to nuk janë thjesht një rutinë, por një mënyrë jetese.

Po ju sjellim gjashtë këshilla praktike për fytyrë të relaksuar, të bukur dhe të butë:

1. Jamsu

Jamsu fjalë për fjalë në gjuhën koreane do të thotë “zhytje”, e cila në të vërtetë përfshin këtë teknikë. Teknika Jamsu është një alternativë e preferuar për femrat koreane për metodën e famshme të pjekjes të përdorur nga shumë artistë të grimit të yjeve të Hollywoodit për ta bërë përbërjen e tyre të qëndrueshme.

Pasi të keni vendosur pluhurin dhe korrektorin, vendosni lirshëm një shtresë pluhuri ose pluhur bebeje në fytyrën tuaj. Fytyra pastaj zhytet në një enë të mbushur me ujë akulli për 10 deri në 30 sekonda.

2. Goditja me gishta e produktit

Në vend që të përkëdhelni produktin tuaj dhe ta fërkoni, qëlloni lehtë me gishta në fytyrën tuaj sikur të jeni duke “qëlluar me shuplaka”. Kjo përmirëson rrjedhën e gjakut dhe lejon që produkti të depërtojë më mirë në lëkurë.

3. Ushtrime masazhi në fytyrë

Ashtu siç është e rëndësishme të stërvitni muskujt e trupit në mënyrë që ata të mos pushojnë para kohe, e njëjta gjë është e nevojshme edhe për muskujt e fytyrës. Masazhi i fytyrës nuk është i komplikuar dhe mund ta kryeni çdo natë para gjumit për dy deri në pesë minuta. Fytyra juaj do të duket më e tendosur dhe të keni kontura “natyrale”. Përveç kësaj, rrudhat do të jenë më pak të dukshme. Thjesht, jini shumë kujdesshme, mos e tërhiqni lëkurën, por prekeni dhe bëni masazh me presion të butë të gishtave.

4. Tharja e ajrit + rregulli prej 10 sekondave

Pasi të keni larë fytyrën, lëreni të thahet në ajër, mos e thani me peshqir. Jo vetëm që do të ndikojë keq në lëkurën tuaj, por një sasi çuditërisht e madhe e baktereve dhe kimikateve jetojnë brenda këtyre fibrave, edhe nëse sapo keni larë peshqirin. Sipas rregullit prej 10 sekondave, duhet të aplikoni produktet tuaja të kujdesit për lëkurën brenda 10 sekondave pas larjes, ndërsa fytyra të jetë akoma e lagur.

5. Pastrimi i dyfishtë

Duket se është e vërtetë që vetëm një mjet për pastrim të fytyrës mund të mos jetë i mjaftueshëm për t’i eliminuar të gjitha bakteret dhe papastërtitë nga fytyra juaj. Për t’u siguruar që fytyra juaj është me të vërtetë e pastër, pastrojeni dy herë. Kjo përfshin një mjet për pastrim të bazuar në vaj për të hequr grimin pastaj pason një mjet standard për pastrim me bazë uji për pastrim të thellë të lëkurës.

6. Banja deri në gjysmë të trupit

Shumica e banjave të njohura në Kore janë me ujë të nxehtë që sapo arrin deri në kërthizë, ndërsa pjesa e sipërme e trupit mbetet plotësisht e thatë. Thuhet se diferenca e temperaturës midis gjysmës së sipërme dhe të poshtme të trupit ndihmon në rritjen e qarkullimit të gjakut, ndërsa avulli që vjen nga uji hidraton poret tuaja, shkruan Real Simple. /Telegrafi/