SBASHK kërkon nga MASHT-i të merr masa për mbylljen e gjashtë shkollave në Kamenicë

Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës (SBASHK), kërkon nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë(MASHT), që të shoh nga afër gjendjen në gjashtë shkollat e Kamenicës ku është marrë vendim të mbyllen nga kryetari i kësaj komune, Qëndron Kastrati.

Nga SBASHK thanë se nëse nuk bëhet një zgjidhje që këto shkolla të mos mbyllen ata do të mbajnë greva.

“Në këtë situatë kur gjendja në shkollat në Kamënicë është alarmante e me qëllim që të kthehet atmosfera e punës e pa stres e presione, SBASHK i drejtohet publikisht MASHT-it që të veprojë në stabilizimin e gjendjes atje. Të shoh nga afër situatën në shkollat e këtyre fshatrave dhe në të gjitha të tjerat dhe të merr masa, si themelues i institucioneve të arsimit, që atje të ketë tekste shkollore, ditarë e mjete të tjera të nevojshme pune dhe t’i mbrojë mësimdhënësit, nxënësit e prindërit në Kamenicë nga tekat dhe idetë e pa analizuara e të dëmshme të kryetarit Kastrati”.

“Nëse MASHT përmes zyrtarëve të lartë e të inspektorëve nuk vepron tani, gjendja do të komplikohet edhe më shumë dhe të sjellë edhe te greva dhe përplasjet mes palëve dhe për këtë përgjegjësinë do ta bart kryetari Kastrati, por edhe ata që duhet të veprojnë për stabilizimin e gjendjes.Çdo ditë e humbur pa veprim konkret e rëndon edhe më situatën në shkollat e Kamenicës”, thuhet në reagimin e SBASHK.