Serbia ndalon dy pjesëtarë serbë të FSK-së, reagon ministria e Mbrojtjes e Kosovës

Zëvendësministri në largim i Mbrojtjes, Burim Ramadani, ka reaguar në lidhje me ndalimin e dy pjesëtarëve serbë të FKS-së nga policia serbe në pikën kufitare të Jarinjes.

Ramadani thotë se Serbia vazhdon presionin ndaj pjesëtarëve serbë të FSK-së, në një logjikë krejtësisht jonormale, jonjerëzore dhe jokonstruktive.

Sipas tij, duke i ndalur me orë të tëra dhe liruar më pas, ky presion është krejtësisht pa kuptim.

“Nuk ka asnjë qëllim që mund të arrihet përmes këtyre veprimeve. E vetmja gjë që dëshmohet është që asgjë nuk ka ndryshuar, është i njëjti mentalitet”, ka thënë Ramadani, raporton Koha.net.

Image

Ai thotë se Serbia po i dëmton serbët e Kosovës sepse, “Kosovën nuk mund ta ndalë si të tillë, por vetëm maltreton serbët e këtushëm”.

“Partnerët ndërkombëtarë nuk duhet të heshtin”, ka përfunduar zv/ministri i Mbrojtjes i Kosovës, Burim Ramadani. / Koha.net