Shahisti Kasparov ndihmon filmimet në serinë e Netflix-it

Legjenda ruse e shahut, Garry Kasparov, këshilloi krijuesit e serisë së Netflix-it, “The Queen’s Gambit”, për t’u siguruar që loja në këtë seri televizive të ishte e saktë dhe tërheqëse. Seria tregon ngritjen e një vajze të talentuar amerikane që u bë sfiduese e kampionit botëror sovjetik në Moskë. Kasparov i tregoi Radios Evropa e Lirë se si ai ndihmoi që loja e shahut në këtë seri të bëhej më e besueshme. (Përgatitën: Shkëlqim Hysenaj dhe Ibrahim Berisha)/Radioevrovaelire