Shala: Dikush brenda KQZ-së do që ta minojë rezultatin tonë me zarfet ilegale nga Serbia

Nisma po vazhdon të mbetet në ethe se a do të jetë pjesë e Kuvendit a jo.

Numërimi i votave të diasporës, mbrëmë koalicionit Nisma-AKR i solli 187 nga 4451 vota sa ishin numëruar.

Endrit Shala nga Nisma Social Demokrate për Periskopin ka deklaruar se partia e tij ka marrë mbi 42 mijë vota apo 5.012% të votave.

“Pas përfundimit të numërimit të votave të rregullta, atyre me kusht, votave të ardhura nga diaspora me kohë edhe të atyre me vonesë Nisma dhe koalicioni ynë ka marrë mbi 42 mijë vota apo 5.012% të votave”, tha Shala.

Shala ka folur edhe për zarfet e ardhura në mënyrë ilegale nga Serbia, ku siç thekson ai  dikush brenda KQZ ka tendenca që që përmes zarfave me  vota, ta minojnw rezultatin e dalur nga vullneti i rreth 839 mijë votuesve brenda dhe jashtë Kosovës është e papranuar për ta, shkruan Periskopi.

“Tendencat e dikujt brenda KQZ që përmes zarfave me kinse votave, e të cilat janë të kontrabanduara nga Serbia të minohet rezultati i dalur nga vullneti i rreth 839 mijë votuesve brenda dhe jashtë Kosovës janë të papranueshme për ne! NISMA Socialdemokrate do të shfrytëzojë të gjitha mjetet ligjore dhe kushteutese në mbrojtje të vullnetit të qytetarëve të shprehur në zgjedhjet e 6 tetorit 2019!”, ka shtuar Shala.