ShBA-ja merr vendimin drastik, “godet” rëndë talebanët

Asnjë pasuri e bankës qendrore që qeveria afgane ka në SHBA nuk do të vihet në dispozicion të talebanëve, tha një zyrtar i administratës së Biden për BBC.

DA Afghanistan Bank (DAB) ka rezerva afërsisht 9 miliardë dollarë (6.5 miliardë paund), shumica e të cilave mbahen në Amerikë.

Dërgesat e dollarëve, kreditë ndërkombëtare dhe ndihma janë gjithashtu në dyshim pasi militantët morën kontrollin.

Kjo mund të sjellë krizë në ekonominë e Afganistanit.