Shoferin e zë gjumi, autobusi me mërgimtarë nga Gjermania përplaset në Kroaci

Është bërë e ditur se një autobus i quajtur “EuroBus” nga Struga, i cili po udhëtonte nga Gjermania drejt Maqedonisë së Veriut u përplas në një autostradë pranë Nova Gradishkas të Kroacisë.

Thuhet se autobusi me udhëtarë u përplas në rrethojat e autostradës sot (17 korrik 2021) rreth orës 05:00 të mëngjesit.

Sipas mërgimtarëve, thonë se shoferin e kishte zënë gjumi. Nga kjo përplasje disa mërgimtarë kanë pësuar lëndime të lehta, ndërkohë që autobusi është dëmtuar në masë të madhe.

“Zoti i madh me pak lëndime e me shumë dëme materiale të autobusit EuroBus nga Struga. Ngjarja ndodhi në ora 5h të mëngjesit afër Nova Gradishka në drejtim të Maqedonisë së Veriut”, deklaron për News-TV, mërgimtari Sadri Osmani nga Çegrani i Gostivarit.

Ai ka treguar se kompania iu ka siguruar një autobus tjetër dhe tani po bëhen gati për tu nisur drejt vendlindjes.