Shteti me 100 mijë banorë në KS të OKB-së

Saint Vincent and the Grenadines është anëtari më i ri iKëshillit të Sigurimit të Organizatës së Kombeve të Bashkuara.

Ky shteti i vogël në Detin e Karaibeve, i cili ka fituar të drejtën të jetë pjesë e KS të OKB-së, ka vetëm 100 mijë banorë dhe 389 km2.

Përndryshe, krahas Saint Vincent and the Grenadines, anëtarë të rinj të Këshillit të Sigurimit të OKB-së me mandat 2 vjeçar janë edhe Estonia, Tunizia, Nigeria dhe Vietnami.