Si e përjetoi familja nga Peja humbjen e vajzes së tyre në aksidentin në Kroaci?

Në mesin e atyre që humbën jetën në aksidentin e Kroacisë, ishte edhe një grua nga Peja, babai i të cilit mori rrugë për t’u ndodhur afër familjes së vajzës së ndjerë, e për t’i qetësuar, ndonëse vet ishte i thyer në shpirt.

Është Arif Kikaj , i cili shkoi nga Peja në Kroaci, i cili humbi vajzën e tij 37-vjeçare, Alinden, vdiq në këtë aksident të tmerrshëm.

Ai qan ndërsa flet për të. Kishte me vete katër nga pesë fëmijët e saj në autobus me të dhe të gjitha shpëtuan pa lëndime. Kur e përmend vajzën e tij, mes dy syve të tij të përlotur, një buzëqeshje e zbehtë i shpëton. Dhëndri i tij, burri i Alindës së ndjerë ulet në një mur betoni dhe i ngul sytë në qiell.

“Kam punuar për 10 vjet në Rijekë dhe 30 vjet më parë kam shkuar në Gjermani. Unë u ktheva në Kosovë dhe fëmijët e mi, Alinda dhe dy djem të tjerë, qëndruan në Shtutgart. Ajo ka punuar atje si infermiere. Ajo shkoi tek ne me pushime. Ata po mendonin të shkonin me aeroplan për në Prishtinë, por përsëri vendosën të merrnin autobusin, sepse ishte më lirë. Është një tragjedi e madhe për ne”, tregon Arifi me lot, duke shtuar se do ta varrosë vajzën në Kosovë.

Fëmijët janë të moshës 14, 12, 9 dhe 7 vjeç. Ata e kanë parë nënën e tyre dhe po presin momentin kur stafi i spitalit do t’i lejojë ta marrin atë.

“Dhëndri ishte me ta. Ata e pyetën: Babi, ku është mami?”, thotë Arifi për Jutarnji, pastaj qan sërish. Ata planifikojnë t’i marrin fëmijët në Kosovë pas disa ditësh dhe pasi të varrosin nënën e tyre atje, të kthehen në Gjermani.