Sindikata e Sektorit Privat: Qeveria në detyrë t’i përfshijë edhe punëtorët pa kontrata pune në pakon financiare

Kryetari i Sindikatës së Pavarur të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, u ka kërkuar kryeministrit në detyrë Albin Kurti dhe ministrit Besnik Bislimi që në pakon financiare të dedikuar për këtë sektor si pasojë e pandemisë me koronavirus, të përfshihen edhe punëtorët pa kontrata.

Sindikata e Pavarur e Sektorit Privat ka deklaruar se numri i punëtorëve pa kontrata pune është i madh dhe ata mund të eskalojnë nëse nuk përfshihen në stimulimin financiar.

“Të nderuar edhe njëherë po kërkojmë nga ju që të keni parasysh stimulimin financiar punëtorëve që pa dëshirën e tyre kanë qenë pa kontrata pune  dhe pa pagesë të kontributeve.Numri është i madh dhe ata mund të eskalojnë, andaj kërkojmë nga ju që në bashkëpunim me neve sindikatën të gjejmë një zgjidhje.Ne  jemi në dispozicionin e juaj për bashkëpunim”, thuhet në deklaratë.