Vjosa Osmani lëshon akuza të rënda, flet për vrasjet e pas luftës në Kosovë

Nënkryetarja e Lidhjes Demokratike e Kosovës ka dhënë një deklaratë tejet akuzuese për presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, por që besa edhe për palët që po ndërmjetësojnë në dialogun Kosovë – Serbi.

Ajo, ani pse nuk dha detaje, tha se po flitet nëpër diplomatë se po diskutohet që në marrëveshje të ketë një amnisti për vrasjet e pas luftës.

“Në qarqe diplomatike po flitet se marrëveshja përfshinë një amnisti për krimet e pasluftës. Unë shpresoj se nuk do të ketë një pikë të tillë”, ka thënë ajo në emisionin Desku të KTV-së.

Një deklaratë e tillë nënkupton se edhe SHBA-të dhe BE-ja kanë pranuar ta negociojnë drejtësinë, për çka duket tejet absurde për ta besuar