Vlora Çitaku reagon pasi Peter Handkes i ndahet çmimi Nobel

Ambasadorja e Kosovës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku, ka reaguar pasi austriakut, Peter Handke, iu nda çmimi Nobel për Letërsi.

“Komiteti Nobel vendosi që ta shpërblejë Peter Handke – një njeri që e lavdëroi Millosheviqin (Kasapin e Ballkanit) dhe mbështeti regjimin e tij që kreu gjenocide”.

“Nuk ka asgjë fisnike lidhur me këtë. Ky është një vendim i turpshëm”.

Më poshtë mund ta lexoni shkrimin e plotë të saj në gjuhën angleze.

SCANDALOUS! ‬

#Nobel committee decides to award Peter Handke – a man who glorified Milosevic aka “The Butcher of The Balkans” & supported his genocidal regime – this year’s prize in litterature. ‬

‪There is nothing nobel about this!‬
‪This is a is a preposterous & shameful decision‬

Fotografia e Vlora Citaku