Vuçiq dëshiron “paqe të qëndrueshme me shqiptarët”

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka deklaruar se arritja e marrëveshjes me, siç ka thënë ai, shqiptarët, do të ishte një arritje e rëndësishme për të ardhmen e qytetarëve.

Në një deklaratë për televizionin publik serb (RTS), Vuçiq tha se nuk do ta konsideronte humbje personale nëse gjatë mandatit të tij nuk do të zgjidhej çështja e Kosovës, por tha se “do të doja që të kemi paqe të qëndrueshme me shqiptarët”, transmeton Koha.net.

“Kjo do të ishte një arritje e rëndësishme për të ardhmen e Serbisë dhe do të ishte mirë për qytetarët tanë, por a është kjo reale apo jo, është çështje tjetër”, deklaroi Vuçiq.