Zjarret kanë pushtuar Australinë

Tre zjarre janë kombinuar për të formuar një flakë të vetme më të madhe se bashkia e New York-ut në Manhattan, pasi zjarrfikësit australianë luftojnë me atë që është parashikuar si dita më katastrofike.

Zjarret u bashkuan gjatë natës në rajonin Omeo në shtetin Victoria, duke krijuar një flakë prej 6.000 hektarësh (23 kilometër katror), sipas Departamentit të Mjedisit, Tokës, Ujit dhe Planifikimit të Gippsland.

Në shtetin fqinj New South Wales, një zjarr në rajonin Wollondilly në jug të kryeqytetit Sidnei mbetet “jashtë kontrollit”, sipas Shërbimit Rural të Zjarrit. Ajo ka djegur 264,000 hektarë tokë në muajt e fundit.