ZYRTARE: Albin Kurti Kryeministër i ri i Kosovës

Me 67 vota për, 30 vota kundër dhe asnjë abstenim, Albin Kurti u zgjodh kryeministër i ri i Kosovës, raporton LAJME365.

Me zgjedhjen e Kurtit kryeministër, u formua edhe Qeveria e ardhëshme e Kosovës.

Qeveria Kurti 2, përbëhet nga tre Zëvendëskryeministri  dhe nga 15 minsitri.

Kabineti i plotë i Qeverisë Kurti 2  janë:

Besnik Bislimi – Zëvendëskryeministër i parë

Donika Gërvalla – Zëvendëskryeministre e dytë dhe Ministre e Punëve të Jashtme

Emilia Rexhepi – Zëvendëskryeministre e tretë

Xhelal Sfeçla – Ministër i Punëve të Brendshme

Arbërie Nagavci – Ministre e Arsimit

Arben Vitia – Ministër i Shëndetësisë

Faton Peci  – Ministër i Bujqësisë

Hajrullah Çeku – Ministër i Kulturës

Albulena Haxhiu – Ministre e Drejtësisë

Hekuran Murati – Ministër i  Financave

Rozeta Hajdari – Ministre e Tregtisë

Liburn Aliu – Ministër i Mjedisit

Elbert Krasniqi – Ministër i Pushtetit Lokal

Armend Mehaj – Ministër i  Mbrojtjes

Artane Rizvanolli – Ministre e Ekonomisë

Fikrim Damka – Ministër për Zhvillim Rajona

Goran Rakiç – Ministër për Komunitete dhe Kthim

/lajme365.com