Zyrtari i NISMA’s e akuzon Hotin për kapje të shtetit, pas shkarkimeve

Zyrtari i Nismës Socialdemokrate, Mevludin Krasniqi, i ka konsideruar si kapje të shtetit shkarkimet e bëra nga Qeveria Hoti, qeveri kjo ku po bashkëqeveris edhe partia e tij.


Krasniqi ka përmendur të gjitha shkarkimet e bëra nga ana e kryeministrit Hoti, teksa ka përmendur edhe shkarkimin e Drejtorit të AKI’së, Kreshnik Gashi, i cili ende nuk e ka liruar pozitën, pavarësisht kërkesës së të parit të ekzekutivit,.

Për pozitën e Sekretarit të Presidencës dhe Drejtorit të AKI’së, ish-zëvendësministri i Ministrisë së Bujqësisë i ka konsideruar si emërime me tendenca politike.

Prishje të raporteve LDK’ja po pëson edhe me AAK’në, me të cilën nuk po arrin të gjejë gjuhë të përbashkët lidhur me çështjen e presidentit. Kryesia e AAK’së ka propozuar kryetarin e saj, Ramush Haradinajn, për president, por një propozim të tillë e ka shpërfillur LDK’ja.

Postimi i plotë:

Realisht kjo është “kapje e shtetit”, kjo që ka ndodhur në Kosovë gjatë vitit 2020:

Shkarkim/emërimet e dhjetëra bordeve dhe drejtorëve të Ndërmarrjeve Publike

Shkarkim/emërimet e bordeve dhe drejtorëve të Autoriteteve Rregullative

Shkarkim/emërimet e Sekretarëve të Përgjithshëm të ministrive

Shkarkim/emërimet e Këshillave Drejtues të Universiteteve Publike

Shkarkimi/emërimi i drejtorit të Policisë

Shkarkimi/emërimi i drejtorit të Doganës

Shkarkimi/emërimi drejtorit të Administratës Tatimore

Shkarkimi/emërimi i bordit dhe i drejtorit të SHSKUK-së

Shkarkimi i drejtorit të AKI-së (me tendecë emërimi)

Shkarkimi i sekretarit të Presidencës (me tendencë emërimi)

Në disa nga institucionet e cekura më lartë, fatkeqësisht, shkarkim/emërime ka patur edhe nga disa herë brenda këtij viti

Sigurisht ka dhe të tjera shkarkim/emërime që si kam përmendur!/Reporteri